de Zeilerik

deZeilerik-logo_web

Eigen verhaal

Mijn naam is Erik Gregory. Ik ben in 1955 geboren, ben getrouwd en wij hebben 3 kinderen. Wij wonen in Bennebroek en mijn huidige zeilboot ligt in Monnickendam.

Ik zeil al vanaf mijn 5e jaar. Zoals vele zeilers heb ik deze fantastische sport door mijn ouders met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn 1e boot was een jolletje, een soort Optimist. Daarna kreeg ik een Leukothea waar ik mee zeilde op de Westeinderplassen en de Gouwzee en waar ik met vrienden tochten mee maakte door Friesland en waar we dan ook in sliepen. Daarna heb ik 10 jaar een Randmeer gehad. Op het grotere water zoals het IJsselmeer heb ik 12 jaar een Waarschip 725 gehad waar ik solo en met de kinderen in zeilde. Nu heb ik een Spirit 32, een ontwerp van Koos de Ridder en gebouwd door van Heijgen in Belgie. Hiermee zeil ik veel op het IJsselmeer, de Wadden en op zee naar o.a. Belgie, Frankrijk en Engeland.

Ik ben een enthousiaste en sociale zeiler met een teamgeest gevoel. Voor mij is het pas leuk als ik niet alleen zelf geniet maar als iedereen aanboord zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. Ik haalde in mijn werk ook altijd het beste uit de mensen in mijn team.

Verder ben ik sportief, zowel fysiek als geestelijk, ik ben een verbinder en wil ik graag mijn hobby delen op basis van hart gedreven plezier. Je kan van mij zakelijke en praktische input verwachten en hoewel ik realistisch ben is bij mij het glas altijd half vol.