Stap 1 | Intake

In deze eerste fase neem ik je mee om alle aspecten van het hebben van een eigen kajuitzeiljacht door te spreken. Samen zoeken we uit wat jouw wensen zijn en eventueel die van je bemanning en/of gezinsgenoten. Ik kan goed luisteren en gebruik mijn jarenlange zeilervaring hierbij. Ik heb nog al eens gezien dat mensen een boot kochten waar later bleek dat de boot niet paste bij het vaargebied, niet paste bij de opvarenden die zo graag mee wilden varen of niet paste bij de capaciteiten van de schipper. Dan zit je met een boot / dure aankoop die niet bij je past, wordt er niet mee gezeild en mis je het plezier van een hobby die het je wel zou kunnen geven. Zeilen kan een schitterende hobby zijn en kan jou en je bemanning magische momenten geven, maar dan wel met de juiste boot!

Om dit te voorkomen inventariseren wij samen, zo mogelijk bij je thuis, een aantal onderliggende zaken zoals bijvoorbeeld welke beleving je zoekt, of het daarbij gaat om ontspanning of juist actie, of je wilt klussen aan je boot of juist niet en nog veel meer zaken waar je in eerste instantie zelf niet aan zou denken.

Na deze inventarisatie maak ik jouw “wensen profiel” (1) wat ik naar je terugkoppel. Dit voegen wij straks bij het “praktijk profiel” (2) n.a.v. de praktische zeildag. Aan de hand daarvan maak ik een profiel van je ideale kajuitzeiljacht.