Stap 2 | Proefvaart op Bel Esprit

Hoewel men zegt dat “de beste stuurlui aan wal” staan, neem ik je mee aan boord van mijn schip om door middel van het uitvoeren van allerlei praktische handelingen en het ZIJN aan boord van een schip” uit te vinden wat voor soort schip bij je past, al of niet met je toekomstige zeilgenoten. Wat we dan o.a. gaan doen is: (ik heb de Bel Esprit net verkocht dus dit onderdeel kan op mijn boot voorlopig even niet doorgaan)

Ik observeer dan ook hoe jij en je eventuele zeilgenoten zich bewegen aan boord van een zeiljacht, en zie nog veel meer, allemaal om in kaart te brengen wat jouw of jullie “span of control” op een kajuitzeiljacht is. Ik heb zoveel ervaring dat ik al vrij snel door heb wat voor soort schip bij jou/jullie comfortabel zal aanvoelen. Daarnaast is het gewoon erg leuk om even een paar uurtjes te zeilen

Van de ervaringen die wij samen tijdens deze zeildag hebben opgedaan en de wensen die jij/jullie hebben aangegeven maken we samen een “praktijkprofiel”. De uitgewerkte versie stuur ik later naar je op zodat dit voor jou een soort werkdocument wordt. In combinatie met jouw “wensen profiel” (1) kunnen wij samen een goed beeld gaan vormen wat voor jou het “ideale schip” zal zijn.