Stap 4 | Zoektocht naar ideale schip

Nu wij samen het profiel van jouw ideale schip hebben gemaakt en je dus precies weet wat voor soort kajuitzeiljacht je wil en waar zij aan moet voldoen kan je vooral zelf gaan zoeken.

Ik kan je advies geven over websites, platforms, makelaars etc. en kan je feedback geven als je een interessant schip hebt gevonden. Verder zal ik het profiel van jouw ideale schip delen met makelaars, andere mensen en/of bedrijven in mijn netwerk in de zeilwereld. Dit proces is vooral leuk, ook om hierover regelmatig samen te kunnen overleggen.

Het is goed om een aantal schepen te hebben gezien voordat je jouw “ideale schip” gaat bekijken. Ik ga met je mee als je schepen gaat bekijken. Je leert daar zelf van en ik zal je laten zien wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Ik ben geen makelaar en wil dat ook niet zijn, maar ik kan wel mijn ervaring met je delen zodat jouw leercurve zo kort mogelijk wordt en je dus in het totaal minder schepen hoeft te gaan zien, of een verkeerde aankoop doet waar je later spijt van krijgt.

Als je denkt het ware schip gevonden te hebben kan ik je advies geven over een eventuele keuring door experts waar ik mee samenwerk. Ook zal ik bij de proefvaart aanwezig zijn om daar, met jouw profiel in mijn achterhoofd, de juiste acties uit te voeren en vragen te stellen. Hoewel jij volledig “zelf aan het roer blijft staan” kan ik je, als je dat wil, ook met het proces van de prijs onderhandelingen bijstaan.